Hoe belangrijk is zonbescherming bij het laseren?
Expert in laser ontharen Bestaan al meer dan 18 jaar Consumentenbond bestempeld Sensitif als 'goed'!

Scheren of laseren: wat past het beste bij jou?

Laserontharing  van de oksels bij mannen …

Ook mannen ontharen graag hun oksels, of het nu is vanwege de look, hygiëne of om geurtjes tegen te gaan. De klassieke manier om lichaamshaar te verwijderen voor mannen is door te scheren. Met scheren snijd je als het ware de haar af, precies op de lichaamsoppervlakte. Het resultaat wordt het gladst als je tegen de haargroei in beweegt met je scheermes.

Handig

Scheren is alleen vaak irriterend voor de huid, dus niet voor iedereen de beste oplossing. Buiten dat, is het ook een dagelijks klusje waar niet iedereen zin in heeft.

Voor mannen die definitief willen ontharen, bied laserontharing de beste oplossing. Langdurige haarvermindering met bijna een glad resultaat.

Je moet rekening houden dat het wel een tijdje duurt. Een enkele behandeling is helaas niet genoeg om alle haren definitief te verwijderen. Je hebt meerdere behandelingen met tussenposes van 8 tot 10 weken nodig.

Tijdens het traject worden haartjes dunner, lichter en natuurlijk veel minder. Het voordeel van je behandeling merk je dus direct. Het is de snelste en meest effectieve manier om van storende haargroei af te komen.

Pijnlijk?

Vaak verwacht men dat behandeling van de oksels pijnlijk zal zijn met de laser. Dat is eigenlijk niet het geval. De huid wordt van te voren lekker gekoeld, waardoor iedereen de behandeling prima kan ondergaan.

Wat is eigenlijk een sunblock?

Sunblock is over het algemeen een crème met een hoge beschermingsfactor voor de huid (SPF 30 of hoger). De creme blokkeert het zonlicht van de huid. Een sunblock vormt als het ware een soort schild van de huid en hoeft niet perse de huid te trekken.

Wanner je op zoek bent naar een goede sunblock, adviseren wij goed te letten op natuurlijke ingrediënten als titanium dioxide en zink oxide. Nadeel van de stoffen is dat deze vaak een wat witte gloed achterlaten op de huid. Gelukkig hebben niet alle sunblocks hier last van. Vraag anders je lasertherapeute hierom.

Is 1 keer smeren voldoende voor 100% bescherming?

Het zal je niet verbazen dat het antwoord hierop nee is. Sterker nog, na 1 uur is 80% van de sunblock verdwenen en na 2 uur 95%! Dat dit zo is te wijten aan het vele (onbewuste) vegen en aanraken van het gezicht . Daardoor verdwijnt de sunblock. Ook zweet en talg zorgen er voor dat de werking minder wordt. Wij adviseren dan ook om de twee uur goed te smeren.

Wil je jezelf goed beschermen tegen de zon is dat voor vele onder ons dus best een opgave!

The creation of beauty is art
Vrijheid
Zelfvertrouwen
Schoonheid
Geluk