Ontharing voor jongeren is een groeiende trend. Jonge meisjes gaan met elkaar vergelijken: de ene scheert, de ander niet, de één gaat naar de schoonheidsspecialiste voor harsen, terwijl de andere ontharingscreme gebruikt.
Een veel gestelde vraag van veel ouders: op welke leeftijd moeten we toestaan dat tieners aan een ontharing beginnen en welke methode is het beste?
Feitelijk is er geen ideale leeftijd om met het ontharen te beginnen. Het is vooral belangrijk om het onderwerp openlijk te bespreken met tieners voordat ze met het scheermes alle ongewenste haren verwijderen met alle vervelende gevolgen.
Enkele technieken die zorgen voor tijdelijke haarvermindering zijn, harsen, scheren, epileren en ontharingscreme. Een klusje wat je regelmatig moet doen en sommige delen van het lichaam kunnen hier gevoelig op reageren. De bikinilijn is er zo een, vaak verschijnen er rode bultjes op de huid of flinke irritaties.
Voor laser ontharen wordt een minimum leeftijd aangehouden van 16 jaar. Toch is het verstandig om goed te overwegen of er op deze leeftijd al gestart zou moeten worden met definitieve ontharing . Het is de meest effectieve vorm van ontharen. Maar omdat tieners nog volop in ontwikkeling zijn, en haren groeien onder invloed van hormonen. Kan het voorkomen dat het resultaat wat langer op zich laat wachten, wat betekend dat jongeren vaak meer behandelingen nodig hebben voor het gewenste resultaat is bereikt.
Gratis consult bij Sensitif
Het begint bij goede voorlichting en advies. Daarna kunnen we kijken wat het beste bij je situatie en wensen past. In veel gevallen is laserontharing een hele goede keuze om van storende haargroei af te komen. Wij kunnen je hierbij helpen.
Sunblock is over het algemeen een crème met een hoge beschermingsfactor voor de huid (SPF 30 of hoger). De creme blokkeert het zonlicht van de huid. Een sunblock vormt als het ware een soort schild van de huid en hoeft niet perse de huid te trekken.
Wanner je op zoek bent naar een goede sunblock, adviseren wij goed te letten op natuurlijke ingrediënten als titanium dioxide en zink oxide. Nadeel van de stoffen is dat deze vaak een wat witte gloed achterlaten op de huid. Gelukkig hebben niet alle sunblocks hier last van. Vraag anders je lasertherapeute hierom.
Het zal je niet verbazen dat het antwoord hierop nee is. Sterker nog, na 1 uur is 80% van de sunblock verdwenen en na 2 uur 95%! Dat dit zo is te wijten aan het vele (onbewuste) vegen en aanraken van het gezicht . Daardoor verdwijnt de sunblock. Ook zweet en talg zorgen er voor dat de werking minder wordt. Wij adviseren dan ook om de twee uur goed te smeren.
Wil je jezelf goed beschermen tegen de zon is dat voor vele onder ons dus best een opgave!