Ontharingsapparaten vs professionele laserbehandelingen
Expert in laser ontharen Bestaan al meer dan 18 jaar Consumentenbond bestempeld Sensitif als 'goed'!

Hoe effectief zijn thuisgebruik apparaten?

Er zijn heel wat apparaten voor haarreductie op de markt gekomen de laatste jaren. Maar hoe effectief zijn ze nou eigenlijk?

Waarom je zou moeten kiezen voor professionele laserbehandeling

Overal lees je goede recensies, en waarom is het prijsverschil dan zo groot? Voor een simpel klein apparaatje betaal je dan wel zo’n € 400,-, maar dat staat niet in verhouding tot een laserbehandeling in een kliniek. We leggen het je uit!

Tijdelijk vs definitief effect

  • De schade aan de haar follikel veroorzaakt door temperaturen onder de 48ºC is “omkeerbaar” en heeft een tijdelijk effect.
  • Om definitief ontharen/ haarreductie te veroorzaken, moet je “onomkeerbare schade” aanrichten. En zal de haar follikel gedurende een minimale tijd tot meer dan 65ºC verwarmd moeten worden.

De voor- en nadelen van een thuisgebruik apparaat t.o.v. een laserbehandeling in een kliniek:

Veiligheid

Laserapparatuur en thuisapparaten zijn dus niet met elkaar te vergelijken. Simpel weg om dat deze hoge energie die “laserapparatuur” zo effectief maakt veel te gevaarlijk zou zijn voor thuisgebruik. Het brengt namelijk bij onkundig gebruik permanten blindheid aan de ogen toe.

Waarom toch haarvermindering bij thuisapparaten?

Waarom ervaren mensen dan toch haarvermindering? Heel simpel: eiwitdenaturatie (= verwarmen van  de molecuul waardoor de structuur geheel of gedeeltelijk verloren gaat),  begint bij ongeveer 41ºC. Dat is niet veel hoger dan de normale lichaamstemperatuur van 37ºC en daarom is het ook mogelijk om haaruitval te krijgen door hoge en langdurige koorts.

Wanneer de gebruiker regelmatig behandelingen uitvoert, zal hij/zij dus het haar vroeger in de groeicyclus laten uitvallen. En ervaart men minder en zachtere haargroei.

Echter groeien deze haren iedere cyclus gewoon weer terug. En zal bij het staken van de behandelingen uiteindelijk weer zijn normale vorm aannemen.

  • Kosten. Lagere kosten.
  • Gemak. Waar en wanneer je wilt.
  • Bereikbaarheid. Niet alle gebieden zijn zelf even makkelijk te bereiken, denk aan je rug en schouders. Je zult een ander om hulp moeten vragen.
  • Huidtypes. Niet voor alle huidtypes. Vaak alleen lichte huidskleuren: types I tot IV.
  • Veiligheid. Geen intake of adviesgesprek voor de beste en veiligste resultaten
  • Resultaat. Tijdelijk effect, maar niet blijvend.