Hoe belangrijk is zonbescherming bij het laseren?
Expert in laser ontharen Bestaan al meer dan 18 jaar Consumentenbond bestempeld Sensitif als 'goed'!

Hoe belangrijk is zonbescherming bij het laseren?

Door het laseren van de huid kan diezelfde huid gevoelig en geïrriteerd raken. De huid wordt dan kwetsbaar voor schade door licht. Vandaar dat het sterk wordt aangeraden om na de behandeling direct zonlicht te vermijden. Zelfs in de schaduw is een zo goed mogelijke bescherming tegen UV-straling en een zo hoog mogelijke beschermingsfactor te adviseren.

Advies

Om tot een goed resultaat te komen (en eigen comfort) raden wij het volgende aan;

  • Na het verkrijgen van een behandeling is het goed om blootstelling aan UV licht (zonlicht, zonnebank) en overmatige hitte te vermijden. Dit 4 weken na de behandeling. Ga hierover in gesprek met uw lasertherapeut.
  • Gebruik tijdens deze periode een zonbescherming met minimaal factor 30. Breng dat dat minimaal om de 2-3 uur aan op het behandelde lichaamsdeel. Uw behandelaar heeft veelal goede smeermiddelen voorhanden.

Wat is het belang van goede zonbescherming?

Iedereen is zich inmiddels wel bewust van dat een een goede zonbescherming een must is. Risico’s van veel huidklachten, zoals: rimpels, pigmentvlekken, couperose, zonne-allergie en niet te vergeten huidkanker, zijn veelal te verminderen door een goede zonbescherming.

Na laserbehandelingen is zonbescherming een voorwaarde, vanwege veiligheid en effectiviteit van de behandeling én ter voorkoming van huidklachten. Het is van belang dat de huid goed kan herstellen.

De UV-straling en de blootstelling daaraan heeft als effect dat het het herstel tegen gaat. Dit kan leiden tot verbranding van de huid alsmede het ontstaan van pigmentvlekken.

Daarom adviseren wij UV straling zoveel als mogelijk te vermijden.

Tip: Wanneer je 4 weken voor je eerste laserbehandeling al goed smeert en de huid uit de zon houdt, helpt dat de huid enorm.

Heb je je laatste behandeling gehad, kun je na 4 weken weer veilig in de zon. Zowel kleding en dagelijks gebruik van een sunblock zijn een goede bescherming.

Wat is eigenlijk een sunblock?

Sunblock is over het algemeen een crème met een hoge beschermingsfactor voor de huid (SPF 30 of hoger). De creme blokkeert het zonlicht van de huid. Een sunblock vormt als het ware een soort schild van de huid en hoeft niet perse de huid te trekken.

Wanner je op zoek bent naar een goede sunblock, adviseren wij goed te letten op natuurlijke ingrediënten als titanium dioxide en zink oxide. Nadeel van de stoffen is dat deze vaak een wat witte gloed achterlaten op de huid. Gelukkig hebben niet alle sunblocks hier last van. Vraag anders je lasertherapeute hierom.

Is 1 keer smeren voldoende voor 100% bescherming?

Het zal je niet verbazen dat het antwoord hierop nee is. Sterker nog, na 1 uur is 80% van de sunblock verdwenen en na 2 uur 95%! Dat dit zo is te wijten aan het vele (onbewuste) vegen en aanraken van het gezicht . Daardoor verdwijnt de sunblock. Ook zweet en talg zorgen er voor dat de werking minder wordt. Wij adviseren dan ook om de twee uur goed te smeren.

Wil je jezelf goed beschermen tegen de zon is dat voor vele onder ons dus best een opgave!

The creation of beauty is art
Vrijheid
Zelfvertrouwen
Schoonheid
Geluk