Goede zonbescherming na laserbehandeling essentieel
Expert in laser ontharen Bestaan al meer dan 18 jaar Consumentenbond bestempeld Sensitif als 'goed'!

Een goede zonbescherming is onmisbaar voor en na een laserbehandeling

Update 30-07-2020: We hebben hier een nieuw artikel over geschreven. Ontdek hoe belangrijk zonbescherming is bij laserbehandelingen >.

Natuurlijk weet je inmiddels dat je je huid goed moet beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Dit is normaal gesproken al erg belangrijk, maar wanneer je kiest voor definitief ontharen door middel van een laserbehandeling om ongewenste haargroei te verwijderen, is het helemaal van het grootste belang dat je let op een goede zonbescherming.

Na een laserbehandeling is je huid namelijk extra gevoelig, waardoor deze nog kwetsbaarder wordt voor de schade van zonlicht. Wij adviseren je dan ook om na een behandeling direct zonlicht te vermijden en zelfs in de schaduw te smeren met een zonnebrandcrème met een zo hoog mogelijke beschermingsfactor.

De schadelijke invloeden van de zon

De UVA-straling en de UVB-straling in het zonlicht zorgen niet alleen voor dat mooie bruine kleurtje, maar hebben helaas ook een heel wat slechtere invloed op je huid. Zo verhoogt (een langdurige) blootstelling aan de zon de kans op allerlei huidproblemen en –aandoeningen, zoals rimpels, pigmentvlekken, couperose, zonneallergie en huidkanker.

Om deze gevolgen te voorkomen, smeer je je dus goed in. Bij een behandeling laser ontharing moet je echter nog consequenter zijn met je zonbescherming. Wij zien een goede zonbescherming – zowel voor als na een laserbehandeling – dan ook als een voorwaarde om de behandeling veilig en effectief uit te kunnen voeren. Je huid moet immers herstellen van de laserbehandeling en kan bij een directe blootstelling aan UV-straling sneller verbranden. Ook kunnen er sneller pigmentvlekken ontstaan – iets wat je uiteraard wilt zien te voorkomen.

Voorzorgsmaatregelen die je zelf kunt nemen

Om ervoor te zorgen dat je huid niet te veel wordt blootgesteld aan de invloed van de zon voor of na een laserbehandeling, adviseren we je de volgende maatregelen:

  • Zorg dat je 8 weken voor je eerste laserbehandeling al goed smeert met een zonnebrandcrème en je huid uit de zon houdt.
  • Vermijd bootstelling aan UV licht (zowel van de zon als van de zonnebank) en overmatige hitte tijdens en minimaal 4 tot 12 weken na de behandeling. Je lasertherapeut kan je hier meer over vertellen.
  • Gebruik in deze periode minimaal een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 SPF.
  • Smeer het behandelde lichaamsdeel om de 2 à 3 uur in met de zonnebrandcrème.

Smeren, smeren, smeren

Wij raden je aan om een sunblock te gebruiken. Dit is een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor van minimaal 30 SPF. Hiermee blokkeer je als het ware het zonlicht op je huid. Een kenmerk van een sunblock is dan ook dat het een soort schild vormt en niet per se in je huid hoeft in te trekken.

Houd er echter wel rekening mee, dat je zelfs met een sunblock niet 100% beschermd bent tegen de schadelijke stralingen van de zon. Na één uur is de werking van de sunblock namelijk al met 80% achteruit gegaan en na twee uur is dit zelfs al 95%. Je moet je dan ook iedere twee uur insmeren om goed beschermd van de zon te kunnen genieten.

The creation of beauty is art
Vrijheid
Zelfvertrouwen
Schoonheid
Geluk