De meest gestelde vragen over laserontharen
Expert in laser ontharen Bestaan al meer dan 18 jaar Consumentenbond bestempeld Sensitif als 'goed'!

De meest gestelde vragen over laserontharen

Het is veilig en effectief: laserontharen. Toch kunnen we ons voorstellen dat je nog vragen hebt over deze permanente vorm van ontharen. Want wat is laserontharen nou precies, hoe werkt het en wat kun je verwachten? Hierbij beantwoorden we de meest gestelde vragen!

Laserontharen – hoe werkt het?

In onze vorige blog heb je al kunnen lezen, dat de afkorting laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Oftewel: het vernietigen van de haarwortels door middel van lichtpulsen. Doordat dit zo nauwkeurig kan, wordt het pigment in de het haarzakje vernietigd zonder dat de andere huidstructuren worden beschadigd.

Om te snappen hoe dit precies werkt, moet je weten dat je haren verschillende groeistadia doormaken. Deze cyclus bestaat uit een groeifase, een actieve fase en een rustfase. Met de laserbehandeling worden de haren die in de groeifase verkeren vernietigd. Deze haren komen nooit meer terug.

Het is echter zo, dat haren zich niet allemaal tegelijk in hetzelfde stadium bevinden. Bovendien bevatten haarzakjes in de rustfase geen pigment, waardoor deze (nog) niet vernietigd kunnen worden. Dit is de reden dat er meerdere laserbehandelingen nodig zijn.

Laserontharen – is het veilig?

Ja, laserontharen is volledig veilig. De methode is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration – een strenge waakhond die wereldwijd toezicht houdt op dit soort medische ontwikkelingen. Hierbij is ook bepaald dat voor laserontharen de term permanent ontharen gebruikt mag worden, omdat er hiervoor wetenschappelijk bewijs op lange termijn is geleverd.

Laserontharen – wat voel ik ervan?

Een behandeling is vrijwel pijnloos. Een puls met de laser duurt ongeveer een seconde en voelt aan als een tinteling. Bij gevoeligere plekken op de huid, zoals de bovenlip, kan de puls aanvoelen als een snel prikje.

Na het laserontharen zal de huid enkele uren soms wat roder en licht gezwollen kunnen zijn. Dit verdwijnt vanzelf. Doordat een laserbehandeling altijd langzaam en professioneel opgebouwd, zullen de bijwerkingen minimaal zijn. Heel zelden is er een kleine kans op een tijdelijke pigmentverandering en verwondingen.

Laserontharen – hoe werkt het?

In onze vorige blog heb je al kunnen lezen, dat de afkorting laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Oftewel: het vernietigen van de haarwortels door middel van lichtpulsen. Doordat dit zo nauwkeurig kan, wordt het pigment in de het haarzakje vernietigd zonder dat de andere huidstructuren worden beschadigd.

Om te snappen hoe dit precies werkt, moet je weten dat je haren verschillende groeistadia doormaken. Deze cyclus bestaat uit een groeifase, een actieve fase en een rustfase. Met de laserbehandeling worden de haren die in de groeifase verkeren vernietigd. Deze haren komen nooit meer terug.

Het is echter zo, dat haren zich niet allemaal tegelijk in hetzelfde stadium bevinden. Bovendien bevatten haarzakjes in de rustfase geen pigment, waardoor deze (nog) niet vernietigd kunnen worden. Dit is de reden dat er meerdere laserbehandelingen nodig zijn.

Laserontharen – wat is het resultaat?

Iedere huid is anders en daardoor is ook ieder behandeltraject anders. Iedereen heeft meerdere laserbehandelingen nodig, maar het resultaat is altijd hetzelfde: een gladder, haarloze huid. Wel kunnen er nog enkele kleine haartjes achterblijven, maar deze zijn dunner en lichter van kleur.

Benieuwd naar jouw persoonlijke behandeltraject met laserontharen? Neem contact met ons op!

The creation of beauty is art
Vrijheid
Zelfvertrouwen
Schoonheid
Geluk