Laserontharing tijdens zwangerschap
Expert in laser ontharen Bestaan al meer dan 18 jaar Consumentenbond bestempeld Sensitif als 'goed'!

Laserontharing tijdens zwangerschap

Laser ontharen is een methode waarmee het haarzakje afgezwakt wordt door de directe blootstelling van lasers op de huid. Dit zorgt ervoor dat het haar uitvalt. Voor veel mensen een optimaal gevoel van vrijheid. Maar kan dit ook terwijl je zwanger bent?

Het effect van laserontharing tijdens de zwangerschap

Als je voor laserontharing kiest terwijl je zwanger bent heeft dat niet zo zeer negatieve invloed op het wonder dat groeit in je buik. Toch zouden we het afraden. Hieronder leggen we uit tot welke ongewenste neveneffecten dit kan leiden.

Tijdens de zwangerschap en door de veranderde hormoonwaarden kan de huid anders reageren en kunnen de te verwachten effecten niet worden gewaarborgd zoals bij een normale hormoonbalans. Als je zwanger bent is het volgens experts niet verstandig jezelf bloot te stellen aan elk type licht, radiatie of elektrische stromen.

Het kan gebeuren dat de huid de laser niet verdraagt en dat je last krijgt van het volgende:
Verhoogt de kans op spataderen: door gebroken haarvaten
Verbrandingen: brandwonden die op de lange termijn veranderen in littekens
Huidverkleuringen als: pigmentvlekken of donkere vlekken
Overgevoeligheid: Acne

Omdat wij dit gezondheidsrisico niet willen lopen zullen wij het in onze kliniek dan ook afraden je te behandelen terwijl je zwanger bent.

Oplossing bij ongewenste haargroei

Omdat wij als geen ander begrijpen dat je af wilt van je ongewenste haargroei. Raden wij, en experts, het aan de traditionele methode te gebruiken, namelijk scheren. Dit is de minst schadelijke optie voor een zwangere vrouw.

Na je zwangerschap kun je rustig starten met definitieve ontharing middels laserontharing. Wacht hier wel mee zolang je nog borstvoeding geeft. Dit zorgt er namelijk voor dat de hormonen langer in je lichaam aanwezig blijven en dus effect kan hebben op de behandeling.

The creation of beauty is art
Vrijheid
Zelfvertrouwen
Schoonheid
Geluk