Vermijd UV-licht!
Expert in laser ontharen Bestaan al meer dan 18 jaar Consumentenbond bestempeld Sensitif als 'goed'!

Vermijd UV-licht! (zon én zonnebank)!

De UVA-straling en de UVB-straling in het zonlicht zorgen niet alleen voor dat mooie bruine kleurtje, maar hebben helaas ook een heel wat slechtere invloed op je huid.

Zo verhoogt een langdurige blootstelling aan de zon de kans op allerlei huidproblemen en –aandoeningen, zoals rimpels, pigmentvlekken, couperose, zonneallergie en huidkanker.

Om deze gevolgen te voorkomen, smeer je je dus goed in. Bij een behandeling laser ontharing moet je echter nog consequenter zijn met je zonbescherming! Wij zien een goede zonbescherming – zowel voor als na een laserbehandeling – dan ook als een voorwaarde om de behandeling veilig en effectief uit te kunnen voeren. Je huid moet immers herstellen van de laserbehandeling en kan bij een directe blootstelling aan UV-straling sneller verbranden. Ook kunnen er sneller pigmentvlekken ontstaan – iets wat je uiteraard wilt zien te voorkomen.

Hoe werkt dat dan?

Tijdens de behandeling geven wij als het ware een prikkel aan de huid.
Uit onderzoek weten we dat we wanneer we de huid prikkelen een inflammatiereactie ontstaat. Dit is onderdeel van het herstel van de huid, en een goed teken. Maar juist in deze fase van herstel is de huid gevoeliger voor UV-straling.

Zorg daarom dat je 8 weken voor je eerste laserbehandeling al goed smeert met een zonnebrandcrème en je huid uit de zon houdt. Tussen de behandelingen door bescherm je je huid door veel te smeren.

Wij raden je aan om een hoge sunblock te gebruiken. Hiermee blokkeer je als het ware het zonlicht op je huid. Houd er echter wel rekening mee, dat je zelfs met een sunblock niet 100% beschermd bent tegen de schadelijke stralingen van de zon. En dus regelmatig moet smeren om je huid te beschermen.

Echter zijn er heel wat mensen die hun behandelingen gedurende de zomermaanden prima kunnen ondergaan. Denk maar aan de oksels bijvoorbeeld, die komen eigenlijk niet in de zon. En wanneer je het deel gewoon bedekt met kleding is er niks aan de hand.

Wil je graag advies? Wij vertellen je er alles over!

De intake is kosteloos, duurt slechts een half uur en kan op elk moment van de dag plaatsvinden. Wij bekijken je haar en huid, beantwoorden je vragen en je krijgt alle informatie over de behandeling.

SENSITIF levert haar dienst op maat en neemt de tijd voor elk individu. Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen.

The creation of beauty is art
Vrijheid
Zelfvertrouwen
Schoonheid
Geluk