Ontharing voor transgenders: Doeltreffend en veilig!
Expert in laser ontharen Bestaan al meer dan 18 jaar Consumentenbond bestempeld Sensitif als 'goed'!

Ontharing voor transgenders: Doeltreffend en veilig!

Als Transgender voel je dat je geboortegeslacht niet past bij het geslacht dat je graag zou (willen) ervaren of uiten. Je kunt dan in transitie gaan om geheel of gedeeltelijk van geslacht te veranderen. Bij een transitie van man naar vrouw kunnen haarproblemen optreden waarvoor haarstukken de oplossing zijn. Maar naast de mannelijke kaalheid zijn vele andere plaatsen op het lichaam voor zowel de man als de vrouw waar reductie van het haar zeer wenselijk is.

Laserontharing voor haarreductie op de lange termijn

Omdat bepaalde lichaamsbeharing als storend worden ervaren, kunnen scheren, epileren, harsen en waxen (op uitzondering van het gelaat) op korte termijn oplossing bieden. Maar voor de lange termijn is haarreductie en/of definitieve ontharing toch wenselijk.

Wanneer je bent begonnen aan de fysieke transformatie van man naar vrouw, zullen door de medicijnen de haren op het lichaam meestal wel al vanzelf verminderen en zachter worden. Hierdoor heb je het voordeel dat er in verhouding minder laserbehandelingen benodigd zijn om tot een zo glad mogelijk resultaat te komen. Het is daarom medisch gezien efficiënter wanneer je reeds met oestrogeentherapie bent gestart.

Hormonale behandeling vaak niet voldoende

Bij een transgender vrouw is de hormonale behandeling wel vaak onvoldoende om de haargroei ter hoogte van het gelaat/ en genitaliën sterk te verminderen. Alvast starten met laserontharing bij deze gebieden kan dus een doeltreffende keuze zijn. Ook andere storende lichaamsbeharing kan perfect worden behandeld met de laser.
Voor een vrouw met een mannenlichaam is het bijvoorbeeld heel normaal om af te willen van borsthaar.

Ook speciale behandelingen voor operaties

Wanneer je een geslachtsveranderende operatie ondergaat, is het nodig om (een deel van) de schaamstreek definitief haarvrij te krijgen. Zo kun je voorkomen dat er ingegroeide haren ontstaan aan de binnenzijde van het geslachtsdeel na de operatie.

Het verwijderen van haren kan worden gedaan met verschillende behandeltechnieken.
Wij bieden zowel laserontharing als elektrische ontharing aan. Gepigmenteerde haren die storend zijn kunnen permanent verwijderd worden met laserontharing. Witte, grijze en rossige haren kunnen worden verwijderen met elektrische epilatie.

Sensitif heeft veel ervaring met het behandelen van transgenders. Wij realiseren ons dat dit proces veel van je vraagt. Wij werken persoonlijk en discreet en proberen de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken.

The creation of beauty is art
Vrijheid
Zelfvertrouwen
Schoonheid
Geluk