Verschil tussen laserontharen en IPL
Expert in laser ontharen Bestaan al meer dan 18 jaar Consumentenbond bestempeld Sensitif als 'goed'!

Definitief ontharen?

Dit is wat je moet weten over het verschil tussen laser ontharen en IPL

Lijkt het jou ook zo heerlijk om nooit meer je benen, oksels of bikinilijn te hoeven scheren? Dan heb je vast wel eens nagedacht over definitieve ontharing. Zoals je dan misschien ook wel weet, zijn er twee verschillende manieren om je lichaam voorgoed te ontdoen van al die ongewenste haartjes:

  • de laserontharing (laser is een afkorting van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation);
  • ontharen door middel van IPL (wat staat voor Intense Pulsed Light).

Definitief ontharen met laser of IPL, hoe maak je een keuze?

Als je je er verder nog niet echt in hebt verdiept, ben je misschien geneigd te denken dat er niet zo veel verschil zit tussen deze twee methodes. Maar let op: niets is minder waar! Er bestaan wel degelijk grote verschillen tussen ontharen met laser en ontharen met IPL.

De werkwijze van Laser en IPL

In feite is de werking van een laser- of een IPL-behandeling precies hetzelfde: het uitgestraalde licht verwarmt bij beide het pigment in de haarzakjes waardoor deze worden beschadigd. Het gevolg? Er groeit geen haar meer. Het echte verschil zit hem dan ook in het type licht dat gebruikt wordt.

Een laser werkt met één krachtige energiestraal van één golflengte en kleur. Het voordeel van deze techniek is dat er geen licht verloren gaat, waardoor het een uiterst effectieve aanpak is van ongewenste haargroei.

Bij IPL wordt het licht juist uitgezonden in meerdere golflengtes (en dus kleuren). Dit is dus eigenlijk vergelijkbaar met het licht dat een gewone lamp verspreidt. Hierdoor is het licht van IPL veel minder sterk dan die van de laser en worden haarzakjes minder rigoureus vernietigd.

Hoeveel behandelingen heb je gemiddeld nodig?

Met de laser heb je ook minder behandelingen nodig (gemiddeld 6). Met IPL ligt dit gemiddelde al snel op 10. De nauwkeurigheid van de behandeling met de laser vraagt wellicht wat meer tijd. Voor beide technieken is het mogelijk meerdere gebieden in 1 sessie te behandelen.

Het resultaat van de Laser en IPL en de voor- en nadelen

Laserontharing is verreweg het meest effectief, tot 80% van de haren worden definitief verwijderd. IPL is in eerste instantie ook effectief maar de kans is groot dat de haren weer opnieuw terugkomen.

De voordelen van een IPL behandeling zijn bijvoorbeeld een korte hersteltijd en lagere behandelprijs. De lagere effectiviteit moet dus tegen deze voordelen worden afgewogen.

Ontharen d.m.v laser is heel effectief. De behandelkosten liggen vaak wel wat hoger, maar je hebt ook minder behandelingen nodig. De behandeling zelf kan wat gevoeliger zijn.

Ontharingsbehandelingen d.m.v. laseren en IPL worden steeds vaker voor stuntprijzen aangeboden. Realiseer je goed dat bij onkundig gebruik van laser- en IPL-apparatuur brandwonden kunnen ontstaan. Ook zorgt de kennis van haartype, dikte, huidkleur etc. ervoor dat er met de juiste vakkennis de juiste instellingen voor de laserapparatuur wordt gekozen. Dat is niet alleen veiliger maar ook kosten besparend. Dat kan zelfs meerdere sessies schelen.

Kies daarom voor een professionele kliniek als Sensitif waarbij je kundig en veilig wordt geholpen.

The creation of beauty is art
Vrijheid
Zelfvertrouwen
Schoonheid
Geluk