Huidproblemen door haargroei
Expert in laser ontharen Bestaan al meer dan 18 jaar Consumentenbond bestempeld Sensitif als 'goed'!

Huidproblemen door haargroei

Ongewenste haargroei is een verzamelnaam voor verschillende vormen van beharingsproblemen.

De meest voorkomende reden van laserontharing is de behandeling van normale beharing. Bij vrouwen zijn de bikinilijn, oksels en benen de meest voorkomende behandelgebieden. Mannen kiezen tegenwoordig veelvuldig om de haren op de borst, rug en buik te laten behandelen.

Maar wat als huidproblemen ontstaan in relatie met haargroei…?

Niets is zo vervelend als Folliculitis ofwel geïrriteerde of ontstoken haarzakjes. Dit wordt vaak gezien bij de bikinilijn. Vooral na het harsen en scheren treedt verergering op. Laserontharing is een zeer effectieve behandeling om folliculitis tegen te gaan. Na enkele behandelingen neemt de huidirritatie al sterk af.

Irritaties in de hals/gelaat (Folliculitis barbae) is een benaming voor ingegroeide haren en ontstoken haarzakjes in de baardstreek bij mannen. Laserontharing is hierbij een effectieve therapie, waarbij na enkele behandelingen de huidirritatie doorgaans al sterk afneemt.

Een veel voorkomende kwaal..

Haarnestcyste (sinus pilonidalis) is gelegen in de bilspleet. Het is een holte onder de huid, die een verbinding heeft door de huid heen naar buiten. Deze verbinding is te zien als een klein gaatje of een kleine intrekking in de huid. De haren groeien bij de bilnaad naar binnen en door bacteriën kan in de holte een ontsteking en/of abces ontstaan. Afhankelijk van de klachten kan worden aangeraden de cyste chirurgisch te laten behandelen. De behandeld arts adviseert vaak laserontharing te doen daarna.

Laserontharing bij een stoma..

Voor veel stomadragers is het een bekend probleem: de stomaplak hecht niet goed door de haren op de huid. Lekkages kunnen makkelijk ontstaan, maar ook huidirritaties door het veelvuldig verwisselen kunnen ingegroeide haren veroorzaken. Laserontharing kan voor deze problemen een uitkomst bieden. Je hebt gemiddeld 5 tot 10 behandelingen nodig, en kan alleen gedaan worden als het donkere haren betreft. Na deze behandelingen is zo’n 90% van de haren dunner of helemaal weg.

Gratis consult

Heb je een vragen over een bepaald gebied of hoe een behandeling in zijn werk gaat? Neem gerust contact met ons op, of boek een gratis consult.

The creation of beauty is art
Vrijheid
Zelfvertrouwen
Schoonheid
Geluk