Laserontharing in de zomer
Expert in laser ontharen Bestaan al meer dan 18 jaar Consumentenbond bestempeld Sensitif als 'goed'!

Laserontharing in de zomer

Kan laserontharen ook in de zomer?

Voor het juiste antwoord op deze vraag moet je jezelf eerst de vraag stellen: vind ik het oké als het desbetreffende gebied niet bruin kleurt deze zomer? Laserontharing is namelijk niet mogelijk op de zongebruinde huid en veiligheid staat bij ons nou eenmaal bovenaan!

Maar hoef je op het te behandelen gebied niet per se bruin te worden? Dan kom je goed in aanmerking! We adviseren om het definitief te ontharen huidgebied op zonnige dagen in te smeren met zonnebrandcrème of af te dekken met kleding of een handdoek. Mensen die nauwelijks zonnen, niet op vakantie gaan of veel binnen werken blijven sowieso goede kandidaten voor laserontharing.

Hoe bereid je je voor op een laserbehandeling?

Ten eerste is het belangrijk dat je tenminste 6 weken voor je behandeling niet uitgebreid gaat zonnen – ook niet onder de zonnebank! Het gebruik van zelfbruiners kan evenmin.

Medicijngebruik
Bij eventueel medicijngebruik moet je even opletten. Sommige medicijnen (waaronder antibiotica) kunnen bijvoorbeeld een overgevoeligheid voor licht veroorzaken. Wij kunnen je adviseren wat kan en niet kan maar ook je huisarts kun je hiervoor natuurlijk benaderen.

Wel scheren, niet epileren
Voor wat betreft het voorbereiden van het te behandelen gebied is het zo dat je het gebied wél mag scheren tot twee dagen van te voren. Maar de haren mogen niet worden uitgetrokken. Dus niet epileren, harsen of waxen!

Mag ik wel scheren tussen de laserbehandelingen door? Ja, dat mag! Maar omdat de haartjes twee tot drie weken na de behandeling uitvallen, is scheren misschien niet eens nodig. Scheren kan trouwens haargroei niet verergeren, dat is een fabeltje.

Wat niet meer mag gedurende het behandelproces zijn harsen, epileren en de ‘touwtjesmethode’. Deze methoden verwijderen namelijk ook de haarwortels en als deze niet meer aanwezig zijn, kunnen ze ook niet met laserlicht vernietigd worden. En dat is nou juist de bedoeling!

The creation of beauty is art
Vrijheid
Zelfvertrouwen
Schoonheid
Geluk