Laserbehandelingen tijdens de zomer
Expert in laser ontharen Bestaan al meer dan 18 jaar Consumentenbond bestempeld Sensitif als 'goed'!

Laserbehandelingen tijdens de zomer

“Kan ik mijn huid veilig laten behandelen als het mooi weer is en de zon veel schijnt?” Een hele terechte vraag!

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat wereldwijd laserbehandelingen tijdens de zomer worden uitgevoerd, denk maar eens aan gebieden waar het altijd zonnig is, zoals Dubai of Florida. In dit soort landen kampen zowel therapeuten/artsen als cliënten dagelijks met de invloeden van de zon. De vraag rijst hoe gaan ze hiermee om?

Dit verschilt per persoon. Daarvoor moet je jezelf eerst de vraag stellen: vind ik het ‘erg’ dat het desbetreffende gebied niet bruin kleurt deze zomer? Want laser ontharen op een zongebruinde huid is niet verstandig en omdat veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat, nemen we geen risico.

Hoef je niet persé bruin te worden bij je bikinilijn, oksels, rug, benen, borst, armen of buik (of ander gewenst gebied)? Dan kom je goed in aanmerking! We adviseren om het huidgebied op zonnige dagen in te smeren met antizonnebrandcrème of af te dekken met kleding of een handdoek. Mensen die nauwelijks zonnen, niet op vakantie gaan, of veel binnen werken, zijn sowieso goede kandidaten.

Om het gehele jaar door effectief en veilig behandeld te kunnen worden is het beschermen van je huid (niet alleen in de zomer, maar het gehele jaar door) essentieel. Zo doet men dat in Florida en Dubai ook! Het verschil met ons koude kikkerlandje is dat wij zodra de zon hier een keer volop schijnt met z’n allen het terras op duiken en in een zo kort mogelijke tijd die bruine kleur willen krijgen.

Waarom geen behandelingen vermijden in zonnige perioden?

Bij laserontharing geldt dat wanneer je een te lange pauze tussen de behandelingen inlast het totaal aantal behandelingen toeneemt. Dit heeft met de haargroeifasen te maken. Uit onderzoek weten we dat de frequentie van de behandelingen bepalend is voor het behandelresultaat. Als de tussenpoos tussen elke behandeling constant wordt gehouden, bij het gezicht is dit 6 weken en bij het lichaam 8 weken, heb je dus uiteindelijk minder behandelingen nodig!

Heb ik plezier van slechts 1 of 2 laserbehandelingen voor de zomer?

Zeker! Elke behandeling geeft verbetering en dunt de beharing aanzienlijk uit. Daarom heeft het absoluut zin om 1 of 2 keer te laten ontharen voor je zomervakantie. De haren zijn dan een stuk dunner en de haardichtheid is kleiner, waardoor bijvoorbeeld de oksels, benen, rug, bikinilijn, etc. veel minder stoppelig aanvoelen, haren minder gaan irriteren of ingroeien en scheren zo gepiept is. Daarnaast vallen de behandelde haartjes 2 tot 3 weken na de behandeling uit, dat betekent veel minder gedoe in de badkamer.

Advies op maat m.b.t. laserbehandelingen tijdens de zomer

Sensitif werkt al jaren met de gouden standaard onder de ontharingslasers: de Lightsheer DUET en zijn er in getraind om de behandelingen zo effectief mogelijk uit te voeren, door o.a. precisie, juiste instellingen en uitgebreide voorlichting. Heb je vragen over jouw huid of twijfel je of jouw huid behandeld kan worden? Neem dan contact met ons op.

The creation of beauty is art
Vrijheid
Zelfvertrouwen
Schoonheid
Geluk