Samenwerking Sensitif en VUmc voor transgenders
Expert in laser ontharen Bestaan al meer dan 18 jaar Consumentenbond bestempeld Sensitif als 'goed'!

Sensitif en VUmc werken samen in traject definitief ontharen voor transgenders

Vaak is het permanent ontharen van je lichaam een cosmetische keuze. Je wilt voortaan altijd een gladde huid bent het gedoe met scheermesjes, epilators en wax-strips zat. Ook komt het regelmatig voor dat mensen om psychische redenen kiezen voor een definitieve laserontharing, bijvoorbeeld bij ongewenste haargroei in het gezicht.

Omdat wij bij Sensitif als geen ander weten hoe belangrijk het is om voor een glad lichaam zonder ongewenste haargroei te kunnen kiezen, werken wij samen met het VUmc in Amsterdam. Het speciale gender-team van dit ziekenhuis is namelijk gespecialiseerd in het begeleiden en het helpen van transgenders en het zorgen voor een professionele, definitieve ontharing hoort hier ook bij. Wij zijn er dan ook trots op om tot één van de aangewezen klinieken te behoren waar mensen die een transgenderprocedure in het VUmc volgen, terecht kunnen.

Het belang van professionele laserapparatuur

Voor transgenders is het erg belangrijk om het lichaam te krijgen dat past bij hun identiteit. Voor vrouwen met een mannenlichaam geldt specifiek dat zij af willen van het borsthaar, baardhaar en de ongewenste haargroei op andere plaatsen op het lichaam. Bovendien is het ook erg belangrijk dat in het geval van een geslachtsoperatie de schaamstreek minutieus en professioneel wordt onthaard.

Uiteraard beschikt Sensitif over de hoogwaardige laserapparatuur waarmee transgenders geholpen kunnen worden tijdens hun weg naar een gladde huid. Onze laserapparatuur is in staat om voldoende energie vrij te maken om zo ook de stugge, dieper gelegen haren te bereiken en te vernietigen. Alleen hiermee haal je een goed, haarloos eindresultaat.

Zorgvuldige ontharing zeer belangrijk voor transgenders

Deze zorgvuldige en definitieve ontharing van de schaamstreek voor een geslachtsoperatie is nodig om problemen achteraf te voorkomen. Haren die niet goed vernietigd zijn, kunnen namelijk terug groeien met alle vervelende, pijnlijke en zelfs gevaarlijke gevolgen van dien.

Het is belangrijk om te voorkomen dat er ingegroeide haren ontstaan aan de binnenzijde van de geconstrueerde vagina of penis. Na de operatie zijn deze gebieden immers niet meer bereikbaar voor laser- of elektrische epilatie.

Sensitif helpt je verder

Het beste advies is dan ook om zo vroeg mogelijk met het ontharen van de genitaliën te beginnen. De voorkeur gaat uit naar een laser behandeling om zo snel mogelijk van je haargroei af te zijn.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op en wij maken graag tijd voor je vrij om je te informeren over ons traject van definitief ontharen voor transgenders. Door onze jarenlange ervaring hiermee weten wij precies wat er belangrijk is voor jou.

The creation of beauty is art
Vrijheid
Zelfvertrouwen
Schoonheid
Geluk